Her er et kort oprids af de spilskabende mekanikker, som kommer til at være centrale til Tronspillet: Sommerens pris.

Weirhun
Der skal ofres en kvinde til søen. I løbet af spillet vil potentielle kandidater udvælges og gennemgå renselsesritualer. Hvem Dødningen udvælger som det endelige offer bliver først offentliggjort til allersidst i spillet – og selve scenariet slutter med ritualet. Snesepten og Ser Hornwood er kommet for at prøve at overtale bønderne til at stoppe deres barbariske ritual. Bemærk, at selvom man er tilhænger af de gamle guder, så er man ikke nødvendigvis tilhænger af offerritualet.

Muren
Der skal udvælges seks mand, der skal sendes til Muren. Spillerne skal først udvælge en aldermand, der kan styre slagets gang, derefter starter debatten om, hvem der skal vælges. Hvis aldermanden ikke kan komme frem til en beslutning, så tager hvervemanden, kendt som Krageøje, de seks bedste mænd med sig til Muren på sidstedagen. Landsbyerne der er taget til Weirhun er selvfølgelig ikke interesseret i at sende deres mest kapable mænd, da der så kommer til at mangle arbejdskraft hjemme i bygderne.

Dødningen
Om man er tilhænger af De Gamle Guder eller De Syv, så er det omsonst at anfægte, at den lokale heksemester, Dødningen, besidder utrolig magt. Om han blot er en meget dygtig plattenslager eller reelt set er i stand til at udøve magi, er et åbent spørgsmål. Ikke desto mindre så ved han nærmest alt – også ting han ikke burde kunne vide. Derfor er det en god ide at give ham et offer, hvis man er interesseret i at få svar på noget, så kan det være, at han tilgengæld (på sin egen kryptiske måde) besvarer det spørgsmål, man har stillet. Udover at fungere som informationsknudepunkt, så har Dødningen også en masse opgaver, som han gerne vil have hjælp til – og hvem ved, hvad der falder af, hvis man hjælper ham?

Markedspladsen
Hvor der er mennesker, er der handel, og samlingen ved Weirhun er ingen undtagelse. Fra arrangørernes side vil vi stille handelsvarer til rådighed som vil blive solgt af spillerne selv (fordelingen af varer sker i samråd med holdlederne) på markedspladsen. Det vil sige, at det vil blive muligt  at købe varer for de ingame-penge, som hver spiller modtager ved spilstart (alle får det samme). Ved markedspladsen er også opsat et podie, hvor spillere kan annoncere aktiviteter, og kriminelle kan få udmålt deres straf.